Provacances logo

Ferie i Alpes-de-Haute-Provence

Oppdag den fantastiske Gorges du Verdon

Ferie i Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence er den minst kjente avdeling i Provence. Det er klemt mellom de høye fjellene, Haute-Alpes, i nord, Drôme og Vaucluse i vest, Var og Alpes-Maritimes i sør og de italienske Alpene i øst.

Denne fjernkontrollen, kupert område i den nordøstlige delen av Provence dekker 6944 km2 fjell landet. Mot nord og øst, er landskapet vill og dramatisk med svimlende juv og Prealpi høye topper. Her finner du den mektige nasjonalparken Parc National du Mercantour, en av Europas største naturreservater. I sør dominerer den fantastiske Gorges du Verdon, Europas svar på den amerikanske Grand Canyon og en av Frankrikes største turistattraksjoner. Rushing Durance elven og øde Valensole slettene, som i sommer livnet opp med endeløse rekker av lavendel, dominerer den vestlige regionen.

Den største byen er Digne-les-Bains, som er berømt for sin lavendel og sunt klima. Fra gammelt av har byen vært kjent for sine radioaktive kilder og spas som daterer seg tilbake til den gallo-romerske tiden. Det er fortsatt en aktiv spa byen hvor du først og fremst behandle leddgikt. Det var også her at Victor Hugo under en rekonvalisent skrev de første kapitlene av Les Misérables. Andre steder som er verdt et besøk, teller områdets andre spabyen Greaux-les-Bains, grensebyen Sisteron og de sjarmerende landsbyene Annot, Entrevaux, Mane, Dauphin, Moustiers-Ste-Marie, Lurs og Forcalquier.

 

Feriehuse - Alpes-de-Haute-Provence