Provacances logo

Ferie i Bouches-du-Rhône - ved Rhône elvemunningen

Et departement full av historie og vakker natur

Ferie i Bouches-du-Rhône

Det fine med Bouches-du-Rhône departement ligger i den sørvestlige delen av Provence, sentrert rundt Frankrikes nest største by, Marseille. Bouches-du-Rhône tilbyr varierte landskapet i Alpilles forrevne fjelltoppene i nord, innlandet store store felt av solsikker, oliventrær, høye, slanke sypresser og rosa mandeltrær og Middelhavet i sør med det enorme myr Camargue i vest og den dramatiske kysten øst for Marseille.

Ved Rhône elvemunningen er det store myr Camargue, som skiller seg fullstendig fra alle andre områder i Provence. Her kan du se eksotiske fugler, flamingoer, store salt fjell, ville hester, okser og ekte cowboy.

Innlandet byr på spennende byer som den elegante universitetsbyen Aix-en-Provence og den historiske byen Arles med sin vakre romerske arenaen. Nordøst for Arles hever taggete fjellkjeden Alpilles fra de omkringliggende slettene til høydene rundt Les Baux, og det er fine muligheter for fotturer. Saint-Remy-de-Provence er et godt utgangspunkt for utflukter til Alpilles.

På kysten ligger det store havnebyen Marseille, kjent for sin fiskesuppe, bouillabaisse, og de mindre havnene i Cassis og La Ciotat, der kysten er brutt av den fantastiske fjordlignende bukter, Les Calanques. Fra Cassis kan du følge kystveien mot øst, Route des Crêtes, opp over Cap Canaille, med sin 416 m. Kan skryte av å være den høyeste klippene på det europeiske kontinentet. Veien, som svinger opp og ned, og ender opp på La Ciotat, og tilbyr svimlende utsikt over kysten. Hvis du befinner deg i disse delene er en absolutt nødvendighet.

Feriehuse - Bouches-du-Rhône

13.100 | Feriehus Sausset les Pins, Frankrike