Provacances logo

Ferie på Cap-Ferrat nær Nice, Côte d'Azur

Den vakre halvøya i mellom Villefranche og Beaulieu

Tilbring ferien på Côte d'Azur og besøke den praktfulle halvøya Cap-Ferrat

Cap-Ferrat halvøya, øst for Nice, er millionær paradis. Det er der de virkelig rike mennesker bor i sine store villaer beskyttet bak høye hekker og porter. Man kan få et godt inntrykk av det, hvis du følger Circuit du Cap-Ferrat og passerer den lille byen på spissen, Saint-Jean-Cap-Ferrat, som er nesten en villa kompleks. På 1900-tallet var det en fiskerlandsby hvor tunfisk fiskere kom hver kveld med sin fangst.

Det var kong Leopold av Belgia, som i 1800 gjorde Cap-Ferrat halvøya populær da han bygde villaen Les Cèdres vendt Villefranche på øyas vestside. I dag er den store parken åpen for publikum. Greta Garbo, David Niven, Charlie Chaplin, Edith Piaf, hertugen og hertuginnen av Windsor og Somerset Maugham er også navn som er knyttet til halvøya. Deres villaer er fortsatt her.

En av halvøya fineste villaer, Musée Ephrussi de Rothchild, en praktfull rosa og hvit villa i Belle Epoque-stil, er åpent for publikum. Museet er fantastisk ligger omtrent i midten av halvøya med havet på begge sider. Museet inneholder fantastiske kunstskatter og antikviteter, møbler, malerier, porselen, tepper og tapeter fra det 18. århundre. Museet er dessuten omgitt av en fantastisk subtropisk hage på 7 hektar.

Fra Plage de Pass på sørspissen av øya starter en liten sti som går rundt hele kysten. Det er en flott og rimelig spasertur (turen kan forkortes etter behov), noe som er svært prisverdig. Stien har gode utsikter, inkludert over mot Villfranche-sur-Mer på den andre siden av bukta. Det anbefales å ta med litt mat og drikke for turen, her er en god sjanse for litt hvile på steinene ned til vannet. På en varm sommerdag er det forresten en god idé også å ta med badetøy og håndkle. For de som ikke har mot til å hoppe direkte fra klippene, er det flere steder hvor du enkelt kan bare stikke innom.

Feriehuse - Cap-Ferrat

06.147 | Ferieleilighet Eze, Frankrike