Provacances logo

Carcassonne - Sør-Frankrike imponerende festningsby

Finn din drømme ferie hjemme i Languedoc-Roussillon

Ferie i Carcassonne

Carcassonne ligger i den sørlige delen av Frankrike i den nordlige delen av regionen Languedoc-Roussillon. Byen er mest kjent for den store middelalderbyen, La Cité, et unikt bevarte festningsverk og en av Frankrikes mest populære attraksjoner. La Cité ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1997.

Den middelalderske festningen ligger på toppen av en ås på østsiden av elven Aude, mens den nyere bydelen Ville Basse, som ligger under overflaten Minervois slett la Plaine du Minervois, på vestbredden. De to distriktene er koblet sammen med to broer, Pont Vieux og Pont Neuf.

Julius Cæsar førte som kjent krigen i Gallian, og det var han som så Carcassonne haugen strategiske muligheter. Romerne brakte en militærbase på området rundt år 100 f.Kr. under navnet Colonia Julia Carcaso, som senere ble Carcasum. De fleste av de lavtliggende ganger i den nordlige delen av festningen dateres tilbake til den gallo-romerske perioden. I det femte århundre. Tok vestgoterne under ledelse av kong Theodoric II Carcassonne. Han utvidet Carcassonne med flere festningsverk.

Ved begynnelsen av det 13. århundre. Carcassonne hadde vært tilflukt katarene, som hadde blitt forfulgt av den katolske kirken i lang tid. Etter 2 uker med beleiring, kata utvist fra området. Carcassonne kom under den franske tronen i 1247, og Louis IX grunnla den nye byen på den andre siden av elven. Gjennom hele 13-tallet. Ble arbeider for å styrke og utvide de kolossale ring vegger og bygge nye festningstårn, slik at det totale antallet kom opp på femti. Kombinert med bakkene som omgir festningen på alle sider, det var nesten uinntagelig, og en trygg bastion av det franske monarkiet i ofte opprørsk Languedoc. Ingen andre steder i Europa har klart å opprettholde en høyborg for denne størrelsen, så vel som her.

En spasertur rundt bymurene kan sterkt anbefales. Herfra kan du virkelig beundre de mange tinder og tårn med pil åpninger og spisse tak. Interiøret i La Cité er også veldig sjarmerende med sine trange, brosteinsbelagte gater og vakre steinhus. Det sies at Walt Disney brukte slottet som inspirasjon når han bygde Disney World i California, like mye yret av eventyr og historie.

Festningen byen er verdt et besøk hele året, men det er mulig det bør velges 14. juli, der hele Frankrike feirer sin nasjonaldag. Nettopp på denne dagen kan du i kveld oppleve en spesielt fantastisk fyrverkeri show på La Cité. Ta med et teppe og en liten snack kurv, finne et sted foran slottet og nyte denne eksplosive opptog av brann og krasj som stiger fra tårnene og festningsverk.

Provacances tilbyr både eneboliger, rekkehus og leiligheter i Languedoc-Roussillon. Se alle våre feriehus her.

Feriehuse - Carcassonne

66.150 | Ferieleilighet Le Barcarès - Port Barcarès, Frankrike