Provacances logo

Ferie i Drome, Provence

Frankrikes beste nougat, fine viner og vakker natur

Ferie i Drôme

Departementet Drôme ligger nord for Vaucluse på østsiden av elven Rhône. Drôme tilbyr Frankrikes beste nougat, gode viner og storslått natur med overraskende få turister. Drôme inkluderer landskaper Dauphiné og Haute Provence. De mest endearing og vakreste områdene man finner nesten Rhône-dalen og i den sørlige delen av avdelingen. Overalt naturen er grønn og frodig, og slettene veksler med lave, vennlige fjell. Middelalderlandsbyer er spredt rundt på landsbygda på små bakketopper eller bortgjemt i idylliske grønne daler. Drôme er et ideelt reisemål for alle som elsker lange turer, vakker natur, terrengsykling eller ridning.

Valence er den største byen i Drôme. Det er vakkert anlagt på en terrasse som vender mot elven Rhône og tilbyr en interessant romanske katedralen fra det 11. århundre. Fortsatt på Rhône, men lenger sør ligger nougat byen Montelimar. Overalt i byen, selv i suvenirbutikker og bensinstasjoner, solgt fransk nougat av alle størrelser.

Sørøst for Montelimar finne højtbeligggende og svært sjarmerende middelalderbyen Nyons, som er godt beskyttet mellom to fjellkjeder skjermet fra mistral. Nyons er først og fremst kjent for sin enorme frodig land, sin unike lys og mildt klima med 300 soldager i året. Nyons er på elva Eygues omgitt av lavendel felt, oliventrær og vingårder. En av de lokale delikatesser som selges på det lokale markedet og eksporteres, er trøffel. En annen spesialitet er den såkalte Tanche, en svart, lubben oliven som av kjennere regnes tastiest i verden. En bro fra det 14. århundre. Fører over elva Eygues til den gamle delen av Nyons med svingete smug, spor av gamle festninger og bygninger fra føydalismen.

 

Feriehuse - Drôme