Provacances logo

Ferie på Gorges du Verdon - Provence største attraksjon

På grensen mellom Var og Alpes-de-Haute-Provence

Ferie ved Gorges du Verdon

På grensen mellom Alpes-de-Haute-Provence og den sørlige avdelingen av Var finner de fantastisk canyons Grand Canyon du Verdon Gorges du Verdon. Gorges du Verdon er en av Europas største naturfenomener, skapt over millioner av år av Verdon elven erosive kraft. Gorges du Verdon er den sørlige delen av Frankrikes mest besøkte attraksjon, og kan sees fra veien opp til klippene og fra vannet.

Juvet er 21 kilometer lang og opptil 700 meters dyp. Bredden på sin base som spenner fra seks meter på det smaleste punktet på 200 meter på det bredeste. Målt i kantene på toppen er det samme målet på mellom 200 og 1500 meter.

Man bør sette av en hel dag til å utforske området og ønsker mer. Den historiske byen Castellanne, som ligger på den østlige enden, er den naturlige inngangsporten til området. Fra Castellane, fortsetter vestover på D952. Rett etter det punktet Clue de Chasteuil du kommer til et veiskille, der du må bruke hvis du ønsker å kjøre sør for juvet. Det går over en smal hundre år gamle brua og kalt her D955. Fortsett langs D952 for å få nord for canyon. Begge turene hver har sine høydepunkter.

Fortsetter nord på golfen, passerer Point Sublime, som er en av de beste utsiktspunktene i området. Her for første gang en titt inn langs juvet og utkikksplattform bærer med rette kalt. Her er sublime. Merkede stier fører ned i juvet bunnen. Hvis du følger den nordlige ruten, ikke glem at du må ta en sløyfe rundt via veien Route des Crêtes, som er utrolig vakker.

Fortsetter i stedet D955 for å få så sør for juvet. Når du har kjørt et stykke for å komme til en vei som er veldig vridd og ganske bratt, spesielt på den siste strekningen opp til D71. Du kommer nå til et høyere platå, som byr på fantastisk utsikt over området. Første gang du skal gjøre en stopp ved utsiktspunktet Balcon de Mesclat. Her kan du komme ned på en liten terrasse og godt beskyttet bak et rekkverk stirrer ned i dypet. Veien fortsetter under navnet Corniche Sublime langs daler og svimlende juv. Veien faller igjen plutselig og her har de mest fantastiske utsikt over Lac de Ste-Croix.

Lac de Ste-Croix er en oppdemmet innsjø som har dam ligger i innsjøen vestre enden. Her på østbredden går til en bro over Gorges du Verdon, der elva renner ut i innsjøen. Det er et populært badested med flere gode barnevennlige strender, og en tur opp Verdon-elven bør absolutt ikke gå glipp av. Det er en fantastisk opplevelse. Flere steder å leie kanoer, kajakker, pedalbåter og til og med batteridrevne hurtigbåter. Ikke glem solkrem. Den brennende solen og dens refleksjoner i klart fjellvann kan steke noen turist på rekordtid.

Selv om du er på ferie nede ved kysten, vil vi definitivt anbefale å tilbringe en dag på en kjøretur opp til Gorges du Verdon. Gå tidlig for å få noe ut av dagen, og du kan konkludere. med middag i en liten fjellandsby på vei tilbake. Det er en stor opplevelse som du ikke bør være foruten.

Se alle våre feriebolgier i Provence-Côte d'Azur. Klik her.