Provacances logo

Mont Ventoux - Provences gigant

Aktiv sykling og vandring ferie i Vaucluse

Aktiv ferie på Mont Ventoux

Den legendariske fjellet Mont Ventoux er 1.912 meter høy og er Alpene siste store fjellet i vest. Det ligger i Provence-Alpes-Côte d'Azur om 20 km nordøst for Carpentras, Vaucluse. Fjellet er også kjent som kalkstein ørkenen, som dekker de siste 6 km "Det skallede fjellet" due.. til toppen. Videre bærer kallenavnet "Provences gigant".

Mont Ventoux er Provence høyeste topp, som er like strålende isolasjon i naturen og derfor nesten alltid synlig innenfor om 75 km. Om vinteren er den øverste vanligvis dekket av snø, men selv om sommeren ser det eksternt som den har en hvit skullcap på. Dette er fordi den hvite kalkstein, som lyser i solen. På toppen ligger en radarstasjon og et observatorium, som ikke er tilgjengelig. Det er også en liten restaurant. Først vil du passere gjennom skogkledde områder, men på toppen er det øde og harde, spesielt når det blåser, og det gjør det vanligvis er på toppen av Mont Ventoux. Når mistral setter inn fra nord, kan det nesten løfte folk ut av støvlene. I klart vær kan du se Rhone, Alpene og Middelhavet.

Mont Ventoux er kjent av de fleste sykkelentusiaster, og er ofte en slitsom etappe av Tour de France. Med sine 21 km, små 1600 vertikale meter og en gjennomsnittlig vekst på 7,4 er Mont Ventoux en av de tøffeste og mest spektakulære stigninger i Frankrike. Jørgen Leth har veltalende beskriver fjellet som et slakt benk.

Mont Ventoux kan bestiges via tre ruter. Den vanligste, men også det vanskeligste, er å starte i Bédoin fra sørsiden. Ruten fra Sault i øst er den enkleste. Starten på denne ruten tilbyr massevis av lavendel felt og en vill rikt dyreliv. Ruten fra Malaucene i nord er litt enklere enn Bédoin rute, siden det gir deg litt mer beskyttet fra vinden. Det er ikke så spektakulært som det er bare å kjøre i "skallet" området over en kort avstand.

Feriehuse - Mont Ventoux