Provacances logo

Saint-Paul-de-Vence

En av de vakreste middelalderbyene i Provence

Ferier i Saint-Paul-de-Vence

Middelalderbyen Saint-Paul-de-Vence ligger på en høyde omgitt av tykke murer i innlandet mellom Nice og Cannes. Det er en av de vakreste og mest velholdte byer over hele regionen. Saint-Paul ligger i svært frodig område omgitt av fjell. Det tilbyr fantastisk utsikt over dalene og Middelhavet.

Det vakre landskapet, lyset, fargene og byens unike atmosfære har inspirert kunstnere gjennom tidene, malere, poeter, forfattere som har bosatt seg i byen. På Auberge Colombe d'Or, en av Sør-Frankrikes mest kjente restauranter, kan man i tillegg til god mat i flotte omgivelser nyte utsøkt kunst på veggene. Nettstedet inneholder en av de fineste private samlinger av kunst fra 1900-tallet, bygget opp gjennom årene som betaling fra cashless kunstnere. I uvurderlig spisesalen henger malerier av Miro, Picasso og Braque.

En spasertur gjennom de trange brosteinsbelagte gatene fortsetter fortsatt stor kreativ aktivitet i de mange studioer og workshops. Gallerier og butikker som selger utsøkt håndverk, klær og smykker gjør byen så spesiell.

Like utenfor Saint-Paul er den verdensberømte kunstmuseet Fondation Maeght, en av Europas flotteste museer for moderne kunst. Absolutt verdt et besøk.

Les mer om Saint-Paul-de-Vence og dens utfluktsmuligheter her.