Provacances logo

Vaison-la-Romaine - et perfekt utgangspunkt for ferie

Ved foten av skallet fjellet Mont Ventoux i Vaucluse

Ferie i Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine ligger vakkert til ved foten av Bald Mountain, Mont Ventoux i Vaucluse avdeling. Byen er først og fremst kjent for sine romerske ruiner, og spesielt den buede romerske broen over Ouvèze River. Vaison-la-Romaine ligger i et svært vakkert område omgitt av vingårder, oliventrær, lavendel, sypress, sedertre og furutrær. Det er et perfekt utgangspunkt for fotturer og sykkelturer i det fjellrike området.

Vaison-la-Romaine ble bygget av romerne omkring 2000 år siden og er en av områdets store historiske attraksjoner. Byens to arkeologiske funnsteder byr på et vell av historiske monumenter, deriblant en av de best bevarte teatre fra keiser Augustus 'tid.

I Vaison-la-Romaine, er det også en meget interessant middelalderbyen, Haute-Ville, som nås via den gamle romerske broen over Ouvèze River. Inngangen til middelalderbyen er en befestet port fra 1300-tallet. Så definitivt verdt et besøk. Man bør heller ikke Blink byens store marked tirsdag morgen med mange fristelser, fra strålende ost til vakre Provence tekstiler.

Vi tilbyr blant annet denne herlige feriehjem for 8 personer ligger like nord for Vaison-la-Romaine. Boligen ligger i et rolig miljø på toppen av en sørvendt skråning. På nettstedet vil du finne en fin stort basseng med solsenger. Boligen har internett og aircondition. Les mer om vår ref. 84.245 her.

Læs mere om Vaison-la-Romaine. Klik her.

 

Bilder levert av: Hocquel Alain - Coll. ADT. Vaucluse Tourisme