Provacances logo

Ferie i Var-departementet - på Côte d'Azur

Sør-Frankrikes mest naturskjønne området

Ferie i Var

Var er klemt mellom fjellene i nord og Middelhavet i sør, mellom Marseille i vest og Cannes øst. Var er kjent for sin imponerende naturlige skjønnhet med bølgende felt, steinete fjell, tett skog og vidstrakte vingårder. Mot nord ligger de provençalske middelalderbyer tynt spredt langs fjellet elver, på bakketopper og i daler; i de sørlige skråningene fjellene ned til den vakre og veldig variert middelhavskysten.

Innlandet har få historiske severdigheter. Til gjengjeld byr området spektakulære naturfenomener og naturlig skjønnhet utenom det vanlige. 70% av avdelingen er dekket av skog, making Var en av de mest skogkledde områder i Frankrike. Området byr på et vell av turstier og løyper for terrengsykling.

Toulon er den største byen i avdelingen. Det gjemmer seg i en fin naturhavn som er hjem til den franske middelhavsflåten. Bak det ligger kystbyene Bandol og Sanary-sur-Mer, hvor den legendariske oseanograf Jacques Cousteau utviklet den moderne dykkerutstyr. I øst er flotte sandstrender under store, mørke massivet Massif des Maures. Coast mest kjente feriestedet, det fasjonable Saint-Tropez, som ligger på nordsiden av en bukt omgitt av bølgende vinmarker. Videre, like etter Fréjus-Saint-Raphaël, bakken crimson med steiner og kutt, dype raviner og bortgjemte bukter. Herfra fører kysten vakreste veien, Corniche de l'Esterel, du lenger opp i Riviera fra Cannes og Nice.

Var avgrenset i nord av instituttet største turistattraksjon, de ville canyons, Gorges du Verdon, kjører Verdon River dyp mellom de bratte klippene.

Hvis du vil vite mer om departementet Var og området rundt, så klikk her.