Provacances logo
Provacances logo

Ingen samsvar feriehus eller reisemål

Ferie i Pistoia

Toscanas ukjent skatt

Ta med familien på ferie i Pistoia

Ordet Toscana, de fleste tror av kjente og populære destinasjoner som Firenze, Lucca og Pisa. Men hvis du har lyst og mot til å prøve noe annet enn de faste turistløypene, med provinsen Pistoia og spesielt byen med samme navn på mange gode opplevelser. Med sin beliggenhet ikke langt fra Firenze kommer Pistoia lett å stå litt i skyggen av den elskede renessanse byen, og det er i utgangspunktet synd. Pistoia er faktisk en uberørt by som kan sikkert hjelpe når det gjelder kultur, historie, gastronomi, shopping og mye mer.

Med sin beliggenhet ved den gamle romerske motorveien Via Appia kan Pistoia dateres tilbake til Romerriket, men i dag er det hovedsakelig middelalderen, vil du kjenne bybildet. Pistoia har ca 100 000 innbyggere, slik at byen har en rimelig størrelse. Her er et vell av historiske monumenter og kirker, gatene er sjarmerende og brosteinsbelagte, og en trapesformede vegger med bastioner og fire porter vitne Medici engasjement i Pistoia på 1400-tallet. Her er rikelig anledning til å fornemme tilstedeværelsen av historie, men samtidig er det også en moderne by, med sine elegante butikker og gode restauranter i Firenze - her er bare ikke så mange turister og et helt annet tempo for å nyte byen.

Blant Pistoia finne Piazza Duomo, katedralen torget, katedralen, rådhuset og noen ganger mange kvadrat boder. De viktigste shoppinggatene er Via Cavour, Via Cino, Via ateo Vannucci og Via Rossa, hvor du kan kjøpe klær, sko, skinn og smykker. Hvis du foretrekker kunst, kan man gå på Fondazione Marino Marini og bli kjent med den modernistiske Marini, artist og anerkjent skulptør. Også Museo Civico tilbyr en imponerende kunstsamling.

Hvis du reiser med barn, bør ikke gå glipp av Pistoia-zoo - en 7 hektar stor park med 600 forskjellige arter og en overflod av eksotiske planter. Giardino Zoologico di Pistoia er populær blant italienerne fra fjern og nær. Den står på velvære ferie, er det mange spa- og velvære steder i nærheten av Pistoia, inkludert Monsummano og Montecatini Terme.

Provacances tilbyr en rekke leiligheter i nærheten av Pistoia, både villaer og leiligheter på vingårder. Klikk her.