Provacances logo

Kjekt å vite

Generell informasjon for alle ferieboliger*

Ankomst og avreise

Ankomst kl. 16 (individuelle boliger, kl. 17.00). På forventet ankomsttid senere enn kl. 16 og i tilfelle forsinkelser, vennligst informer oss eller direkte til eieren/kontaktpersonen. Avreise før kl. 10.

Beskyttelseslaken

Hvis madrassene er beskyttet med beskyttende laken, må de forbli rene. Det er derfor ikke tillatt å bruke beskyttelseslaken som vanlige laken.

Basseng

For boliger med basseng er leietakere ansvarlige for riktig bruk av bassengets sikkerhetssystem (alarmsystem, gjerder etc.). Barn ved bassenget må alltid være under voksen tilsyn. Det er bare leietakeres ansvar å overvåke. Sikkerhetssystemet er bare et supplement og kan aldri erstatte det voksne tilsynet med barna.


Husk alltid å slå av lysene i bassenget om natten. Lyset tiltrekker seg insekter, som stopper basseng filteret. Dette vil føre til at bassenget ikke blir ryddet opp og den påfølgende risiko for at det ikke lenger kan brukes. Solkremer som ikke er trukket ordentlig inn i huden, kan også stoppe filter. Derfor er det viktig å smøre seg med minimum ½ time før du bruker bassenget.

Bassengoppvarming

- For boliger med bassengoppvarmning:

Varmepumpe: Under normale vær- og vindforhold kan bassenget oppvarmes til maks. 25-27 grader utenfor høysesongen. Vær imidlertid oppmerksom på at bassengtemperaturen er avhengig av været. Hvis dagene og spesielt nettene er kalde med regn og vind, kan det være vanskelig å oppnå bassengets maks temperatur. Bassenget kan typisk oppvarmes + 7 grader over vanlig vanntemperatur.

MERK! Noen bassenger er oppvarmet med solcellepaneler. Her vil temperaturen typisk være et sted mellom 20 og 27 grader i perioden april til oktober - avhengig av solen.

Feil og reklamasjon

Hvis leietaker ved overtakelse av leiemålet finner feil eller skader på ferieboligen, er leietaker forpliktet til umiddelbart å reklamere, da leiemålet ellers vil bli ansett for å bli overlevert til leietaker uten feil, og da leietakeren ellers mister retten til å hevde feilen.

Reklamasjoner over rengjøring må fremsettes på ankomstdagen. Reklamasioner over skader eller feil ved ferieboligen må fremsettes så snart som mulig og innen 48 timer etter starten av leieperioden eller umiddelbar etter at en feil eller skade er funnet. Reklamasjoner skal rettes til kontaktpersonen OG PROVACANCES på info@provacances.dk eller tlf. 0045 96 70 60 00.

Unnlatelse av å kontakte PROVACANCES under leieoppholdet vil føre til tap av retten til å kreve erstatning senere.

Ved reklamasjon er leietaker forpliktet til å gi PROVACANCES en rimelig frist for å rette opp eventuelle feil, skader eller mangler.

Hvis leietaker velger å forlate ferieboligen før leieperiodens slutt, uten forhåndsavtale med Provacances, er dette på leietakers egen regning og risiko. Dermed risikerer leietaker ikke å kunne kansellere leieavtalen i tilfelle av vesentlige mangler eller være berettiget til erstatning, siden leietaker i dette tilfellet ikke har gjort det mulig å avhjelpe eller utbedre eventuelle skader/mangler eller en eventuel overføring til en annen feriebolig.

Hvis reklamasjonen etter leietakers mening ikke har blitt løst på en tilfredsstillende måte i leieperioden, må det sendes en skriftlig reklamasjon til PROVACANCES innen 14 dager etter utløpet av leieperioden for senere behandling. Skriftlige reklamasjoner skal sendes til info@provacances.dk

I tilfelle av tvister vil verneting være i Kolding, Danmark.

Grill

I store deler av Sør-Frankrike er åpen ild forbudt, inkludert bruk av grill med vanlig kull på grunn av sterk vind eller tørke. Vær oppmerksom på disse forholdene da det blir gitt store bøter.

Håndklær for utendørs bruk

Vi påpeker at håndklær til utendørs bruk alltid må bringes med mindre annet er oppgitt.

Inneklima

Varme:

Det kan være utrolig vanskelig å holde huset kjølig i sommervarmen. Det beste er å lukke alle vinduer og skodder om dagen for å holde den varme luften ute. På den annen side er det en god ide å lufte huset om kvelden når luften er betydelig kjøligere. En god lufting av huset om kvelden vil hjelpe deg med å få en god natts søvn.

Unngå mygg i sommervarmen:

Pass på at dørene og vinduene blir stengt i løpet av dagen. Hvis varmen gjør det nødvendig å lufte huset om kvelden, husk å slå av lysene. Mygg er tiltrukket av lys. Kjøpe forskjellige myggavstøtende midler. For innendørs bruk kan du kjøpe de små apparatene du kobler til en stikkontakt. Bruk myggavvisende balsam eller spray ... både dag og natt. Til utendørs bruk kan vi anbefale de grønne myggspolene.

Interiør av feriehuset

De aller fleste Provacances feriehus er privateide. Boligen er dermed individuelt og personlig innredet, og eierens private eiendom kan derfor ofte bli funnet i boligen.

Internett-tilkoblinger

- For boliger med internett: 

Dessverre opplever vi at internettforbindelsen generelt er veldig ustabil i store deler av middelhavsområdet. Derfor velger mange av våre feriegjester å bruke 4G-tilkoblingen via mobiltelefonen deres, som vanligvis er raskere enn WI-FI-tilkoblingen. De aller fleste mobilabonnement i dag inkluderer relativt mye data til roaming i et EU-land. Alternativt, i tilfelle av problemer med tilkoblingen, anbefales det å kjøpe en internettnøkkel, dvs. et mobilt bredbånd med taletidskort. Finnes i alle større elektronikkbutikker (Orange, SFR, Vodafone, 3 ..). På grunn av utfordringene i form av ustabile forbindelser og mangelfull dekning i middelhavsområdet, kan PROVACANCES ikke holdes ansvarlig for dårlig signal, antennestopp, kabelproblemer eller annen force majeure. Derfor kan ikke internettproblemer av ovennevnte grunner føre til refusjon.

Klimaanlegg

Vær oppmerksom på at luftkondisjonerte boliger ikke nødvendigvis har klimaanlegg på alle rom/soverom. Se spesifikasjon under den enkelte boligs romfordeling.

På grunn av stigende strømpriser og av respekt for eieren og vår vakre planet ber vi deg følge instruksjonene nedenfor når du bruker klimaanlegget.

- Vennligst ikke la klimaanlegget gå på maksimalt, men sett det til typisk 26 grader

- Bruk kun klimaanlegget når du er tilstede i huset.

- Husk å holde alle dører og vinduer lukket når du bruker klimaanlegget.

Røyking forbudt

Av hensyn til eieren, andre leietakere, møbel etc. må alt røyking gjøres utenfor.

Senger

Sengens størrelse kan variere sterkt, men vil ofte være mindre enn standard skandinaviske senger. Madrassene er ofte av en annen standard enn de hjemme. All overnatting er utstyrt med dyner / tepper og puter.

Septiktank

De fleste av våre hjem har septiktank. Det er derfor forbudt å kaste tamponger, kluter, servietter, sigaretter og lignende inn i toalettet, da dette vil føre til at avløpet stoppes.

Fyll aldri fett og matolje i kjøkkenvasken. Fett og matolje er avfall og må være i avfallsposen. Dette fører til at fett og matolje tømmes og kloakk / septiktank stopper.

Størrelse

Størrelsen på eiendommen avhenger av eierens informasjon. I de fleste tilfeller er disse de interne målene.

Støy

For de av våre hus, som ligger i boligområder, bør man selvsagt vise felles hensyn og høflighet. Vi merker at støy ikke er tillatt etter kl. 22.00 på kvellen. 

Supermarkeder

Vær oppmerksom på at mange supermarkeder i Frankrike er stengt på søndager. Imidlertid er de fleste store supermarkeder åpne søndag morgen.

Søppelbøtter

Søppelbøtterne må tømmes kontinuerlig og før avreise. Hvis søppelmenn ikke passerer huset, er det offentlige beholdere på veien i nærheten av huset.

Tyverisikring

Husk alltid å lukke og låse hoveddøren, dørene og skodder når du forlater huset. Port, inngangsdør, skodder og vinduer bør også lukkes når du er i bassengområdet og om natten.

Utleie av håndklær og sengetøy

Hvis du har bestilt håndklær og sengetøy, vær oppmerksom på at dette ikke endres under oppholdet, med mindre annet er oppgitt. Leietaker er selvfølgelig velkommen til å vaske og bytte under reisen. Husk å ta med egne kjøkkenhåndklær, servietter og duker.

Veiforhold

Mange av våre utsikt hjem ligger i skrånende grunnlag. Tilgangsvilkårene kan derfor være vanskelige.

 

* Vær oppmerksom på at dette er generell informasjon for alle ferieboliger. Alle poeng er derfor ikke nødvendigvis viktige for overnattingen du har bestilt.